Nieuws

06.02.2023

Top 10 leukste spellen om met 2 spelers te spelen

Het valt niet altijd mee spellen te vinden die echt leuk zijn om met 2 spelers te spelen. Veel spellen worden nou eenmaal pas echt leuk wanneer je met meer spelers bent, maar het lukt niet altijd iedereen om een groep mensen bij elkaar te krijgen voor een spelletje. Daarom heb ik voor jullie een top 10 van spellen gemaakt die zeker leuk zijn om met 2 spelers te spelen. In deze top 10 staan een aantal spellen die puur voor 2 spelers zijn, maar er staan ook een aantal spellen in die met meer spelers gespeeld kunnen worden maar zeker leuk zijn om met zijn tweeën te spelen. Ook staan er coöperatieve spellen in waarin je samen moet werken om het spel te winnen, maar ook spellen waarin je echt tegen elkaar moet strijden om te kunnen winnen. Waar kies jij voor?

Wingspan Azië

Deze versie van Wingspan kan met twee spelers worden gespeeld. Het spel bevat regels voor de nieuwe “duet”-variant. In deze variant scoor je extra punten met behulp van een tableau met vogeleigenschappen. Zodra je een vogel speelt, dek je de bijbehorende eigenschap op het tableau af voor bonuspunten. Dit zorgt voor een uitdagend spel voor twee, vol tactische keuzes.

Daarnaast kan Wingspan Azie ook als uitbreiding op het basisspel Wingspan gespeeld worden. Met het extra speelmateriaal kan een extra groot spel met maar liefst 7 spelers worden gespeeld.

7 Wonders Duel

Het bordspel 7 Wonders Duel is speciaal ontwikkeld voor 2 personen. In dit spel is iedere speler een leider van een beschaving die prestigieuze gebouwen en wonderen moet bouwen. 7 Wonders Duel speelt zich af in drie tijdperken. In elk tijdperk kun je wetenschappelijke ontwikkelingen doen, je leger versterken en muntstukken winnen om een beschaving te creëren en wonderen te verrichten. Er zijn drie manieren om het spel te winnen: militaire overheersing, wetenschappelijke overheersing en burgerlijke overwinning.

Tijdens dit spel bevind je je in een echt duel. Terwijl je zelf een groot rijk opbouwt moet je constant je tegenstander in de gaten houden en waar mogelijk dwarsbomen. 7 Wonders Duel is een ontzettend tactisch spel met veel variatie.

Codenames: Duet

Codenames Duet is een coöperatieve variant van het succesvolle partyspel Codenames voor 2 (of meer) spelers. In Codenames Duet ben je allebei om de beurt hoofdspion, geef je om de beurt hints aan elkaar en moet je om de beurt de hint oplossen.

Jij en je partner zijn op een geheime missie in een drukke stad. Jullie moeten contact maken met 15 spionnen en de vijandelijke huurmoordenaars ontwijken. Jij weet met welke spionnen je partner veilig kan contacteren en jouw partner weet dat van jou. Geef elkaar aanwijzingen van één woord die op meerdere woorden slaan en probeer om alle spionnen te vinden voordat de tijd op is.

Om Codenames Duet goed te kunnen spelen moet je elkaar wel een beetje kennen om te weten hoe de ander denkt. Daarom is dit een ontzettend leuk spel om samen met je partner te spelen.

Rovers van de Noordzee

Rovers van de Noordzee is een spel voor 2 tot 4 spelers, maar omdat het met 2 spelers al ontzettend leuk speelt heb ik dit spel ook in deze top 10 opgenomen.

Rovers van de Noordzee speelt zich af in het tijdperk van de Vikingen. De spelers zijn krijgers die indruk proberen te maken op de hoofdman door argeloze nederzettingen te overvallen. Stel een bemanning samen en sla voorraden in. Reis daarna naar het Noorden om nederzettingen te plunderen. Wie gaat er met de grootste buit vandoor?

Watergate

Watergate is een spel voor 2 spelers dat gaat over het meest beruchte politieke schandaal in de Amerikaanse geschiedenis. De ene speler kruipt in de rol van Richard Nixon’s adviseur. Zijn doel is om zoveel mogelijk bewijzen te verstoppen en het misschien zelfs te laten verdwijnen. De andere speler is de eindredacteur van een krant die juist de waarheid boven tafel wil krijgen.

In een spannende race tegen de klok proberen beide spelers hun doel te bereiken. Moet Nixon, net als toen, aftreden óf weet de oud-president deze keer zijn positie veilig te stellen?

De vos in het bos: Duet

Speel kaarten om slagen te winnen en verplaats je over het speelbord. Gebruik de speciale effecten van de karakter kaarten om kaarten met elkaar te ruilen, om je medespeler met een willekeurige kaart te laten volgen en meer. In dit coöperatieve slagenspel probeer je samen alle edelstenen te verzamelen. Maar pas op dat jullie niet van het bospad afgaan en verdwalen.

Kwakzalvers van Kakelenburg

Eenmaal per jaar komen in Kakelenburg de beste wonderdoktoren en beunhazen samen om drankjes tegen zweetvoeten, heimwee, de hik en liefdesverdriet te brouwen. Iedere kwakzalver kookt hier echter zijn eigen soep.

Iedere speler trekt zolang ingrediënten uit zijn eigen, in de loop van het spel zelf samengestelde, voorraadbuidel en legt deze in zijn ketel totdat hij denkt dat zijn drank perfect is. Hoe verder je in je ketel komt met je ingrediënten, hoe groter je beloning. Maar pas op: een paar knalerwten en de hele drank ontploft waardoor je punten en inkomsten mis loopt.

In dit bordspel hoef je niet op elkaar te wachten maar voer je je beurten tegelijk uit. Op basis van wanneer je tegenspeler stopt met ingrediënten uit zijn buidel te pakken, kan jij nog besluiten een gokje te wagen voor een grotere beloning, met het risico dat hierdoor jouw ketel ontploft.

Paleo

In Paleo gaan jullie terug naar het stenen tijdperk. Paleo is een coöperatief spel waarin jullie als volksstam samen proberen te overleven en voortdurend te streven naar vooruitgang. Dit spel is erg leuk om met 2 spelers te spelen, omdat je voortdurend met elkaar aan het overleggen bent wat jullie volgende stappen gaan worden.

In Paleo begin je met slechts twee mensen in je bezit en hooguit enkele stukken gereedschap om te gebruiken tijdens het spel. Gedurende het spel bouw je dit steeds verder op, je krijgt meer mensen en betere gereedschappen en daarmee mogelijkheden om verder te komen in het spel. Zullen jullie slagen?

Pandemic

In Pandemic zijn er verschillende zeer gevaarlijke ziektes uitgebroken over de hele wereld. Je bent lid van een eliteteam ziektebestrijders wiens missie het is om de ziektes op hotspots te behandelen en onderzoek te doen naar genezingen tegen deze enge ziektes voordat de situatie uit de hand loopt. Heb jij de juiste motivatie en eigenschappen om de mensheid te redden?

Pandemic is een goed bordspel om met 2 spelers te spelen. Wel is het fijn wanneer je analytisch een beetje aan elkaar gewaagd bent zodat je samen de beslissingen neemt.

Qwixx: Het Duel

het duel is een variant op het bekroonde originele dobbelspel Qwixx. Dit is een variant voor 2 spelers en heeft hetzelfde gevoel als het originele spel maar speelt uiteindelijk heel anders door de toevoeging van een nieuw spelmechanisme. Het voorste schijfje in elke rij kan namelijk door je tegenstander geslagen worden, maar alleen als je er geen toren van gemaakt hebt. Zo zul je moeten blijven aanvallen en verdedigen en blijft het spel spannend tot het einde.

Lijkt één van deze spellen je nou leuk?  Met de code Valentijn2023 krijg je tot en met 19-02-2023 10% korting op de spellen in deze blog!