Nieuws

27.02.2023

Met deze 3 spellentips krijg jij jouw puber uit de slaapkamer!

De meeste pubers brengen veel tijd door in hun slaapkamer. Of ze nu bezig zijn met huiswerk, gamen of social media, het lijkt soms wel alsof ze de hele dag doorbrengen in hun eigen kleine wereldje. Een leuke manier om pubers uit hun slaapkamer te halen en ze te laten deelnemen aan gezamenlijke activiteiten, is door middel van bordspellen. Bordspellen zijn niet alleen leuk en uitdagend, maar kunnen ook de sociale vaardigheden van tieners helpen verbeteren en hun interesse wekken voor nieuwe hobby’s en activiteiten. Een ander voordeel van het spelen van bordspellen is dat het de communicatie tussen familieleden kan verbeteren. Bordspellen bevorderen samenwerking, strategisch denken en competitie, wat kan leiden tot meer open gesprekken tussen familieleden.

Tip 1; Escaperoomspellen: de perfecte combinatie van spanning en uitdaging

Pubers vinden escaperoomspellen leuk, omdat deze spellen hen uitdagen om hun creativiteit, probleemoplossende vaardigheden en teamwork te gebruiken om uitdagende puzzels en raadsels op te lossen. Escaperoomspellen bieden een unieke ervaring waarbij spelers zich volledig inleven in een verhaal en ze moeten samenwerken om de puzzels op te lossen.

Bovendien bieden escaperoomspellen een alternatief voor de digitale wereld van videogames en social media. Het is een fysieke en interactieve ervaring waarbij spelers moeten samenwerken om uitdagende opdrachten op te lossen.

Ten slotte bieden escaperoomspellen ook een gevoel van voldoening wanneer de puzzels worden opgelost binnen de tijd. Dit kan pubers helpen bij het opbouwen van hun zelfvertrouwen en hun motivatie om uitdagingen aan te gaan en obstakels te overwinnen.

Kortom, escaperoomspellen bieden pubers een uniek, uitdagende en interactieve ervaring waarbij ze hun creativiteit, probleemoplossende vaardigheden en teamwork kunnen ontwikkelen, terwijl ze plezier hebben en samenwerken met vrienden en familie. Escaperoomspellen zijn er in verschillende thema’s en moeilijkheidsgraden, waardoor er voor elke tiener wel een geschikte variant te vinden is.

In onze webshop bieden wij voornamelijk de Unlock! spellen aan. In elke Unlock! doos zitten 3 avonturen die gebaseerd zijn op escaperooms. Bij Unlock maak je gebruik van een app die de tijd bij houdt, waarin je tips kan vragen wanneer je vast loopt, codes kan invoeren gedurende het spel en de uiteindelijke code kan invoeren om te ontsnappen.

 

Tip 2: Partyspellen

Veel pubers vinden partyspellen leuk! Partyspellen bieden een leuke en sociale manier om tijd door te brengen met familie en vrienden en kunnen helpen om de sfeer te verbeteren. Bovendien zijn partyspellen vaak competitief en uitdagend, wat de interesse van pubers kan wekken en hen kan helpen hun vaardigheden op verschillende gebieden te ontwikkelen, zoals strategisch denken, samenwerking en communicatie.

Partyspellen kunnen vaak leiden tot humor en een ontspannen sfeer creëren tijdens een feestje. Veel partyspellen zijn bedoeld om leuk en grappig te zijn, waardoor deelnemers worden aangemoedigd zichzelf te zijn en zich te vermaken. De humor kan voortkomen uit de uitdagingen die worden gesteld in het spel, onverwachte wendingen of verrassende reacties van deelnemers.

Partyspellen kunnen ook helpen om het ijs te breken tussen deelnemers, waardoor ze zich meer op hun gemak voelen en openstaan voor het delen van grappige verhalen en ervaringen. Het spelen van partyspellen kan vaak leiden tot veel gelach en plezier voor de deelnemers.

Partyspellen zijn goed voor pubers om verschillende redenen:

Sociale interactie: Partyspellen bieden pubers de mogelijkheid om sociale interacties te hebben met hun leeftijdsgenoten en kunnen helpen om nieuwe vriendschappen te creëren. Dit is belangrijk voor hun sociale ontwikkeling en het verbeteren van hun communicatievaardigheden.

Samenwerking: Veel partyspellen vereisen dat spelers samenwerken om een gemeenschappelijk doel te bereiken. Dit kan helpen om de samenwerkingsvaardigheden van pubers te verbeteren en hen te leren hoe ze effectief in een team kunnen werken.

Strategisch denken: Sommige partyspellen vereisen dat spelers strategisch nadenken om te winnen. Dit kan helpen om de cognitieve vaardigheden van pubers te verbeteren, zoals probleemoplossend denken en logisch redeneren.

Stressvermindering: Partyspellen bieden een leuke en ontspannende manier om de stress van school en het sociale leven te verminderen. Dit kan helpen om de mentale gezondheid van pubers te verbeteren en hen te helpen ontspannen en plezier te hebben.

Entertainment: Partyspellen zijn gewoon leuk en kunnen een leuke en vermakelijke activiteit zijn voor pubers om van te genieten tijdens feestjes en sociale bijeenkomsten.

Kortom, partyspellen kunnen helpen om de sociale, cognitieve en mentale vaardigheden van pubers te verbeteren, terwijl ze tegelijkertijd voor entertainment en ontspanning zorgen.

Kijk eens op onze pagina met partyspellen of er iets leuks bij zit voor jou en je puber(s).

Tip 3: Strategische bordspellen

Veel pubers vinden strategische bordspellen leuk, omdat deze spellen hen uitdaging bieden en hen dwingen na te denken over hun zetten en hun tegenstanders. Ze moeten verschillende strategieën overwegen en beslissingen nemen die van invloed zijn op hun eigen spel en het spel van hun tegenstanders.  Strategische bordspellen kunnen pubers helpen bij het ontwikkelen van probleemoplossende en kritische denkvaardigheden, evenals hun vermogen om te plannen en te anticiperen op de acties van anderen.

Bovendien zijn veel strategische bordspellen sociaal en vereisen ze samenwerking en interactie tussen spelers. Dit kan pubers helpen bij het ontwikkelen van hun communicatieve vaardigheden en het opbouwen van relaties met anderen. Strategische bordspellen bieden ook een manier om te ontspannen en zich te vermaken met vrienden en familie zonder de constante afleiding van technologie en schermen.

Kortom, strategische bordspellen bieden pubers de kans om hun cognitieve vaardigheden te ontwikkelen, terwijl ze ook plezier en sociale interactie hebben met anderen.

Een aantal voorbeelden van strategische bordspellen die leuk zijn voor pubers én volwassenen:

Ticket to ride Europe, dit is een spannend bordspel dat spelers meeneemt op een reis door Europa. Het spel is gebaseerd op de beroemde treinreis van New York naar San Fransisco en biedt spelers de kans om hun eigen treinroute te bouwen door verschillende Europese steden. In onze webshop bieden wij ook veel andere varianten en uitbreidingen van Ticket to ride aan.

Rovers van de Noordzee, dit spel speelt zich af in het tijdperk van de Vikingen. De spelers zijn krijgers die indruk proberen te maken op de hoofdman door argeloze nederzettingen te overvallen. Er is roem te behalen in de strijd, zelfs al val je in de handen van de Walkuren!

Splendor, dit is een bordspel waarin je eerst de juiste edelstenen moet verzamelen om kaarten aan te kunnen schaffen. Het verzamelen van edelstenen doe je door middel van je mijnwerker die je gedurende het spel verder kunt ontwikkelen door middel van het kopen van specifieke kaarten.

Nova Luna, de maan heeft al eeuwen invloed op onze levens. Hij beïnvloedt de getijden en houdt mensen ‘s nachts wakker. De nieuwe maan is een symbool voor een nieuwe start; het is het ideale moment om aan iets nieuws te beginnen en om je toekomst te plannen. En daar draait alles om bij Nova Luna (Latijn voor nieuwe maan). In elke ronde van dit abstracte tegellegspel moet je opnieuw je toekomst plannen. Ontwikkel een nieuwe strategie om slim om te gaan met datgene wat het maanwiel je biedt. Kies verstandig!

Kolonisten van Catan, het populaire handelsspel! De spelers ruilen grondstoffen met elkaar om straten, dorpen en steden te kunnen bouwen. Nu met nog meer spelbeleving. Het meest gespeelde familiespel van Nederland en omstreken. In onze webshop bieden wij ook veel verschillende uitbreidingen van Catan aan.

Everdell, verzamel bessen, stenen, hars en hout. Deze grondstoffen heb je nodig om je beschaving te laten groeien. Verwelkom de verschillende boswezens en laat je onderdompelen in de magische en wondere wereld van Everdell.

Endless Winter, kruip in de rol van verschillende stamleiders en leid de stammen door de tijdperken heen. Zorg voor voldoende ontwikkeling door op jacht te gaan, breid je stammen uit en bouw aan je samenleving! Ben jij er klaar voor om de tijdperken te trotseren?

Carcassonne, legspel met puzzelelement. Rond Carcassonne ontwikkelt zich een landschap, waar de spelers hun meeples inzetten om zoveel mogelijk punten te halen. Meeples scoren als een bezette weg, stad, klooster of weiland wordt afgebouwd. Zet ze echter niet te snel in, want je hebt er maar weinig… Bovendien kunnen anderen jou dwarsbomen!